woensdag 7 november 2007

België - Tsjechië en schoolbezoek

Hey iedereen,

Op dinsdag stond de wedstrijd tegen thuisland Tsjechië op het programma. Bij hun wedstrijden zit de hal altijd gezellig vol en ook de Belgische supportersschare groeit naarmate het tornooi vordert. De wedstrijd zelf dan. Iedereen was uiteraard iets meer gespannen, gezien de matchen tegen Tsjechië toch wel een beladen geschiedenis kennen. België nam echter een blitzstart en bij rust stond er al een mooie kloof op het bord. Na rust hetzelfde beeld en we eindigen de wedstrijd met 23 tegen 12.

Vandaag rustdag maar we moesten er al vroeg uit. Vandaag stond er een bezoek aan 'onze' school op het programma. Eerst brachten we een bezoekje aan de burgemeester van het mooie stadje Prostejov in het prachtige stadhuis dat van het begin van de vorige eeuw dateert. Na een drankje en een welkomstwoordje kregen we een rondleiding en van daaruit ging het te voet naar de school. En wat voor een school! Alle klassen waren uitgerust met de modernste technologiën gaande van videoschermen tot de nieuwste computers, biologielokalen met reptielen, het aardrijkskundelokaal met tegen het plafond een echte sterrenhemel, enzovoort. Na een handtekeningensessie en een vragenrondje met de kinderen werd er een demonstratie-training gegeven onder het toeziend oog van honderden kinderen. Daarna nog wat handtekeningen uitdelen en een balletje gooien met de leerlingen, die daar duidelijk van genoten!

Terug naar het hotel, beetje rusten, eten en de video van Portugal bekeken. Morgen spelen we tegen hen onze halve finale. Het laatste obstakel dus dat we moeten omzeilen om daarna waarschijnlijk de Nederlanders tegen te komen in de strijd om goud.

We houden jullie verder op de hoogte,
Groetjes van heel het team!

Geen opmerkingen: